fredag den 4. november 2011

Julekalender 2011

Advent kalendere er populære i dag primært til børn, men de har en fascinerende historie, som de fleste mennesker ikke kender. Plus de tilføjer magi og sjov for hele familien og lave en stor familie tradition for ferien. Det hele startede for længe siden, når ferien fejringen af ​​julen var engang afmærkede fra 1. december med kridt på døren hos troende til at tælle ned dage til jul. Så i det 19. århundrede kom fødslen af ​​den julekalender. Ifølge den østrigske (NO) Landesmuseum, er året 1903 året for den første trykte julekalender. En Julekalender blev indsat i avisen "Neues Tagblatt Stuttgart" i 1904 som en gave til deres læsere, der startede sin popularitet.
Den første trykte kalender 'sælges kommercielt' blev produceret i 1908 af printeren Gerhard Lang i Tyskland, som bestod af miniature farvede billeder, der kan knyttes til et stykke pap hver dag i december. Der er mange skriverier om hans erindringer og begejstring som barn, da hans mor gav ham den 1. dag i december 24 små slik knyttet til et stykke pap. Hver dag med stor glæde, han ville tage en fra kalenderen for den pågældende dag bygningen tilføjet spænding til den kommende store fest på juledag. Han ønskede at dele denne magi og glæde med andre.
Senere Lang indført en kalender med 24 små døre. Desværre for ham, hans firma gik ud af markedet i 1930 er ude efter at skabe omkring 30 forskellige designs. Sankt Johannis Printing Company omkring samme tid introducerede trykning af Bibelen kontra i stedet for billeder bag dørene.
I begyndelsen af ​​Første Verdenskrig, da pap var rationeret, og kun lov til at blive brugt til strengt nødvendige formål, kom Julekalender til ophør. I 1946 rationering begyndte at lette efter afslutningen af ​​Anden Verdenskrig. På dette tidspunkt en printer ved navn Richard Sellmer igen indført de farverige Julekalender og igen var det en øjeblikkelig succes. Omkring 1958 slik og chokolade blev tilføjet.
Oprindeligt Advent kalendere var baseret på 24 dage med Juleaften som i aftes til enten at sætte et billede, læse en Bibel vers eller tage en slik. I dag er den traditionelle tyske kalendere viser stadig 24 dage, mens det ikke er ualmindeligt at finde 25 dage kalendere i USA med den sidste åbning forekomme på juledag.
I USA var Julekalender popularitet krediteret til præsident Eisenhower som introducerede det til sin familie og gjort det til en årlig tradition. Verdensomspændende popularitet er akkrediteret til Richard Sellmer af Stuttgart Tyskland, der genopstod den kommercielle julekalender. Det var hans firma, der startede comeback i advent Kalendere efter Anden Verdenskrig. Det er stadig kører i dag, og har en af ​​de største lagre af kalendere i verden. De tilbyder mere end 110 traditionel tysk design til Advent-Calendar.com. Cadburys opretholder et tilsvarende lager med over en million kalendere er tilgængelige over hele verden. En anden populær hjemmeside, der ofte er udsolgt mere end et år i forvejen er TheAdventHouse.com.
Julekalender i dag kan købes som en tre-dimensionel hus eller kirke, men de fleste populære er dem, der normalt er på størrelse med en stor lykønskningskort og hang på en væg. De er også populære som CRAFT-projekter, gaver og mange stof og træ kalendere er blevet familiens arvestykker. I Dresden Tyskland på sit 'Striezelmarkt' eller julemarked de har bygget en kæmpe kalender gøres til et eventyrslot, og er en populær julegave attraktion. Nu ved du lidt om historien om en meget elsket tradition rundt omkring i verden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar